De naaisters

Mariken

Mariken studeerde in 1994 af als milieukundig ingenieur aan de HLS in Groningen. Tijdens deze studie liep zij echter al stage bij een kleermaker waar zij de technische kant van het naaivak leerde. Daarnaast trainde zij bij het jeugdcircus. Met deze kennis en vaardigheden begon zij in 1995 in haar eigen atelier in Amsterdam als freelance theaterkostuummaker en ontwerper. De zomers bracht zij in het buitenland op straattheaterfestivals door.

In 2000 nam Mariken het initiatief tot de oprichting van een straattheatergroep met vijf andere meiden. Ze noemden zich Mevrouw Bakker. Hierbij ontmoette zij Karin. Na twee jaar hield Mariken de samenwerking met deze groep voor gezien en werkte zij als productieleidster voor 2 verschillende theatergroepen.

Karin

Karin studeerde in 1996 af aan De Hoge School der Kunsten te Utrecht in de richting Theatervormgeving. Zij werkte voor verschillende producties als freelance theater-(kostuum)maker. Daarnaast maakte zij steltloop acts, bedacht acts en performances voor het uitgaansleven en volgde Karin verscheidene spelworkshops.

Karin maakte en speelde met de straattheatergroep Mevrouw Bakker 4 verschillende shows op binnen en buitenlandse straattheaterfestivals. De liefde voor het straattheater en het rondreizen werd hiermee nog verder aangewakkerd. Maar ook het naaien en creƫren van mooie dingen waren belangrijk. Dit komt nu samen in Het mobiele naaiatelier.

Team

Naast Mariken en Karin bestaat het team van Het Mobiele Naaiatelier uit een leuke en fanatieke groep enthousiaste naaisters:

Anneke Arlet Bloem Kirsten Laura Merel Rose Sacha